„Meditator“ – puikus garsų fonas atsipalaidavimui

 

Meditacija yra labai naudingas dalykas, bet, žinoma, tik tiems žmonėms, kurie išmano, kas tai yra. Manau, daugelis norėtų per keliolika minučių atgauti jėgas ir pasijusti tarsi būtų miegojęs kelias valandas. Tad kodėl tik nedaugelis tuo užsiima? Galbūt tai lemia kultūriniai skirtumai, kitokia pasaulėvoka, bet Lietuvoje meditacija nėra labai populiari arba pagreitį įgyja tik nedidelėse uždarose žmonių grupėse.

Nors pats nemedituoju, bet įsivaizduoju, jog užsiimant tokia veikla ypač svarbų vaidmenį atlieka aplinkinis garsų fonas. Jei jau mintimis nusikeli į kitą erdvę, garsai šį įspūdį tik sustiprins. Nors šiam procesui ieškojau sudėtingesnės aplikacijos, tačiau užtikau gana paprastą „Meditator“ – prie jos ir apsistokim.

Programos pagrindas – nelyginant MP3 grotuvas su įrašytais gamtos garsais. Valdymas elementarus – paleidimas, prasukimas, garso reguliavimas. Galėsite rinktis iš kelių skirtingų garsų, dar keletas papildomų yra prieinama už pinigus. Kadangi aplikacija bent jau šiuo metu yra nemokama, natūralu, kad joje išvysite ir reklamų.

Viena itin naudinga funkcija: jei, sakykim, ruošiatės užmigti prie vandenyno garsų, galite užsistatyti, kad po tam tikro laiko garsai po truputėlį nutiltų. Tokiu būdu neteks nerimauti, kad garsai skambės visą naktį. Esminis programos minusas – ji neveikia foniniu režimu, t.y. negalite vienu metu klausytis gamtos garsų ir skaityti elektroninę knygą ar naršyti internete. Nors garsai – itin kokybiški, visgi nemanau, kad už juos būtų verta pakloti bent vieną dolerį.

Leave a Reply