„MultiPong“ – smagus „Pinball“ tipo žaidimas

 

Prieš kelis dešimtmečius, kai dar nebuvo tokios kompiuterinių žaidimų gausos, „Pinball“ žaidimas įvairiuose baruose ir kitose pasilinksminimo vietose buvo išties populiarus. Lietuvoje pirmieji stalai atsirado bilijardinėse ir boulingo žaidimo vietose. Žinoma, mes nelabai tespėjome jais atsižaisti, nes visai netrukus mus pasiekė ir kompiuteriniai žaidimai. Tiems, kas nežino: „Pinball“ esmė – ant stiklu uždengto stalo mušinėjamas metalinis rutulys, stengiantis kuo ilgiau jį išlaikyti ant stalo, ant kurio taip pat yra daugybė dailiai išmargintų kliūčių. Pataikius į kai kurias iš jų skiriami taškai; žaidimo tikslas – surinkti kuo daugiau taškų.

Nors ir ne itin panašus, „MultiPong“ žaidimas neabejotinai buvo įkvėptas „Pinball“: metalinis rutulys, kliūtys stalo viduryje kelia nemažai asociacijų. Žaidimas puikus tuo, jog jį gali žaisti net 4 žaidėjai, o tokių grupinių žaidimų tikrai trūksta. Įsivaizduokite: esate kelionėje, važiuojate autobusu ir turite geras 3 valandas nuobodaus laiko. Kodėl gi nepažaidus ko nors smagaus?

Žaidimo tikslas – kuo ilgiau išlaikyti rutulį lentoje. Kiekvienas tikras ar kompiuterinis žaidėjas atsakingas už savo lentos krašto vartus. Slankiodami lentelę į šoną, turite atmušti į Jus lekiantį rutuliuką. Su kiekvienu lygiu ant stalo atsiranda vis įdomesnių kliūčių. Be to, lentoje laikas nuo laiko pasirodo ikonos, kurias prilietus taip pat įvyksta tam tikras veiksmas – padidėja rutulio greitis, rutulys sumažėja, dvigubinasi ir t.t. Žaidimas padarytas kokybiškai ir puikiai tinka neįpareigojančiam laisvalaikio leidimui.

Kaip tokio tipo žaidimui kūrėjai paliko nemažą pasirinkimo laisvę. Visų pirma galite pasirinkti žaidybinę aplinką. Nors man gražiausiai atrodo klasikinė metalo ir medžio kombinacija, tačiau galima pasirinkti ir dar iš keletos grafinių elementų. Be to, žaisdami galite klausytis tiek žaidimui skirtos muzikos, tiek muzikos iš savo muzikinio archyvo. Žaidimą gali žaisti nuo 1 iki 4 žaidėjų; jei žaidžiate vienas, tuomet priešininkai bus dirbtinio intelekto. Žaidime pateikiama išsami statistika apie Jūsų pasiekimus. Laikinai šis žaidimas nemokamas, todėl rekomenduoju jį įsitraukti į savo kolekciją – anksčiau ar vėliau ateis nuobodulio valandėlė ir jis tikrai pravers.

Leave a Reply