„Opera mini“ – ilgai laukta interneto naršyklė jau ir „iPad“ įrenginyje

 

Visi turime skirtingų poreikių vienoje ar kitoje srityje. Ne išimtis ir programinė įranga. Keisčiausia būna tuomet, kai kelios programos daro visiškai tą patį, bet dėl nesuprantamų priežasčių vieni naudoja vieną, o kiti – kitą. Aš asmeniškai niekaip negaliu priprasti prie PC skirtos naršyklės „Firefox“, nors daugelis pažįstamų ja mielai naudojasi – man ji tiesiog nepatraukli. O štai „Chrome“ pamėgau nuo pat pirmos dienos, ji aiški ir paprasta. Belieka daryti išvadą, kad „Firefox“ sudarė kiek per mandros programos įspūdį.


Su „Apple“ įrenginiams skirtomis naršyklėmis situacija panaši. Didžioji dalis naudoja standartinę „Safari“ ir nesuka sau galvos, tačiau yra ir ja nepatenkintų, nuolat alternatyvų ieškančių žmonių. Tiems, kas jau gana ilgai naudoja „iPhone“ ar „iPod Touch“, „Opera mini“ naršyklė tikrai nebus naujiena. Vos tik pasirodžiusi, ji žaibiškai išpopuliarėjo. Gaila, bet  „iPad“ skirtos versijos laukėme išties ilgai.


Ir štai ji pasirodė. Dabar „Opera mini“ yra universali ir tinka visiems „iOS“ operacinę sistemą naudojantiems įrenginiams. Naršyklė veikia tikrai puikiai. Labai įdomiai išspręstas puslapio užkrovimo procesas. Iš pradžių kraunama tekstinė informacija, vėliau – paveiksliukai ir tik tada parodomas visas vaizdas. Paveiksliukams dar neužsikrovus, jie rodomi kaip spalvoti kvadratai – tai atrodo kur kas geriau už įprastus baltus „blynus“.


Puikiai padarytas ir papildomas „Opera“ meniu. Jame galėsite rasti savo naršymo istoriją, mėgstamus ir net išsaugotus puslapius. Naršyklė seka visą Jūsų naršymo istoriją – tai ypač patogu, kai, sakykime, norite kokį nors puslapį patalpinti pirmame žymų lauke. Pasirinkus pridėjimo komandą, Jums bus pasiūlyti visi pastaruoju metu žiūrėti puslapiai. Taip pat vieno mygtuko paspaudimu galėsite pasidalinti savo naršomu puslapiu socialiniuose tinkluose. „Opera“ stebina savo paprastumu. Daugelis funkcijų padaryta itin intuityviai, todėl norint atlikti tam tikrą veiksmą, nereikia klaidžioti po painius meniu.

Leave a Reply