„Piano Tutor for iPad“ – fortepijono pamokos

 

Fortepijono pamokos ne veltui privalomos kiekvienam lankančiam muzikos mokyklą – tai esminis instrumentas besimokant muzikos. Jo populiarumas nestebina: kartą suderinę (aukštos kokybės instrumento dažnai derinti tikrai neprireiks), juo galite groti kone viską, ko tik užsigeidžiate. Švarus garsas, nesudėtinga priežiūra, o naudojimo paprastumu akimirksniu pritraukia net pačius mažiausius. Tai tarsi muzikinių instrumentų etalonas. Kiekvieno profesionalo muzikinė karjera prasideda nuo jo.

Jei apie panašią karjerą jau galvojate, kodėl nepradėjus nuo savo sumaniojo įrenginio? „Piano Tutor for iPad“ yra „iPad“ skirta aplikacija, kurioje – visi esminiai grojimo pianinu principai. Sakykime, norite išmokti groti iš natų arba apskritai suvokti, kaip ant penklinės išdėstytą ženklų kratinį paversti garsais… Tuomet radote tai, ko ieškojote.

Įjungus grojimo režimą, Jums bus pateikta penklinė su natomis. Kiekvienas garsas įvardytas ir raide. Tereikia suspaudyti atitinkamų klavišų seką, ir Jūs jau grojate. Rezultatas skaičiuojamas panašiai, kaip ir mokinantis spausdinti klaviatūra. Skaičiuojamas laikas, per kurį teisingai sugrojate seką; taip pat fiksuojamas klaidų skaičius.

Dar viena įdomi funkcija – klausos patikrinimas. Ar galite iš garso nustatyti, kokia nata grojama? Spauskite „Play“ mygtuką ir pabandykite atspėti, kuris klavišas buvo nuspaustas šiam garsui išgauti. Garsas po garso, ir pradėsite suvokti, kokiu principu veikia muzikos garsai. Kur tonai auštesni, kur – žemesni. Aplikacija – paprasta, bet kokybiška. Svarbiausia tai, kad muzikiniai garsai skamba itin švariai. Tai puikus mokomasis įrankis muzikos mokyklos pirmokams.

Leave a Reply