„Real Skijump HD“ – šuoliams su slidėmis

 

Tai, jog sumaniuosius įrenginius galima valdyti tiesiog juos kraipant erdvėje, žaidimų kūrėjams atveria nemažai naujų galimybių. Ypač ši savybė praverčia įvairiems sportinio pobūdžio žaidimams. Juk daugelyje jų reikia ką nors mušti, kelti ar mesti. Žinoma, tai tik pradžia – tokio tipo valdymas išgyvena savo kūdikystės laikotarpį, bet ateityje šiai sričiai tobulėjant, manau, sulauksime įspūdingų sprendimų.

Būtent toks judesiais valdomas žaidimas yra „Real Skijump HD“, skirtas tiek „iPad“, tiek „iPhone“ įrenginiams. Nors iš pirmo žvilgsnio jis atrodo daug žadantis, tačiau tuo pačiu yra be galo painus. Regis, tik kūrėjai supranta visą žaidimo scenarijų. Pavyzdžiui, į akis krenta galimybė įsigyti papildomų monetų, kurių panaudojimo tikslas – sunkiai suprantamas. Be to, kai kurie žaidimo scenarijai yra užrakinti, ir nėra aišku, ar už įsigytas monetas įmanoma juos atrakinti, ar ne.

Žaidimo pagrindas – šuoliai į tolį su slidėmis. Slysdami galite kontroliuoti savo posvyrį į šonus, o priartėję prie trasos galo turite kilstelti savo „iPad“ ar „iPhone“. Priklausomai nuo to, kaip gerai įsibėgėjote, ir kaip kraipote savo įrenginį skrydžio metu, galite nušokti tam tikrą atstumą. Turite du šuolius, kuriuos atlikus galite baigti žaidimą arba jį kartoti – štai ir visiškai nesuprantamas scenarijus. Aš mieliau rinkčiausi… kokią nors karjerą..?

Taip pat už sukauptus taškus atsirakina kažkokie mistiniai lygiai. Čia galite šokinėti danguje ir stebėti žemę iš kosmoso. Žaidimo valdymas padarytas gana neblogai, bet perprasti, kaip iš tikrųjų reikia jį žaisti – gana sudėtinga. Nenorėdamas pernelyg kvaršinti galvos, tiesiog trinu jį ir stengiuosi daugiau apie tai negalvoti.

Leave a Reply