„SoundHound“ – kiekvieno melomano svajonė

 

Muzika daugeliui iš mūsų – neatskiriama gyvenimo dalis. Dažną ji pasitinka vos tik pabudus ryte, lydi pusryčiaujant, važiuojant į darbą, ramina vakare grįžus namo. Ne veltui tokie populiarūs MP3 grotuvai. Į juos parsisiųsti muziką yra labai paprasta, o klausytis jos galima visur ir visada. Belieka išsirinkti iš daugybės skirtingų muzikos stilių ir mėgautis.

Jei esate tikras muzikos mylėtojas, tuomet tiesiog privalote parsisiųsti aplikaciją „SoundHound“. Vos tik įdiegta, ji tampa Jūsų „iPad“ ar „iPod touch“ grotuvo dalimi. Visa turima muzika yra suindeksuojama ir jos galima klausytis tiesiog šioje programoje. Tačiau šią funkciją galima vadinti tik pagalbine. Programėlės tikslas – visai kitoks. Įsivaizduokite: išgirstate puikią dainą, bet net neįsivaizduojate, kas ją atlieka ir koks dainos pavadinimas. Tuomet tereikia įsijungti „SoundHound“, spustelti vieną mygtuką ir vos po kelių akimirkų jau žinosite visą reikalingą informaciją apie skambantį kūrinį.

Be muzikos atpažinimo, ši programa atlieka dar keletą labai naudingų funkcijų. Suradusi muzikinį kūrinį, ji Jums pateikia dainos tekstą. Taip jūs galite ne tik klausytis, bet ir iš karto drauge dainuoti mėgstamą dainą. Taip pat pamatysite ir albumo, kuriame yra šis kūrinys, viršelio atvaizdą bei kitą su daina susijusią informaciją. Lietuvoje muzikos pirkimas „iTunes“ kol kas neveikia, tačiau jei esate užsienyje, atpažintą dainą galėsite iš karto nusipirkti „iTunes“ parduotuvėje. „SoundHound“ pakankamai gudri: jei dainą turite savo įrenginyje, ji iš karto bus atpažinta, taigi per neapdairumą antrą kartą to paties kūrinio tikrai nenusipirksite.

Tai, kad Lietuvoje neveiksmingas dainų įsigijimas „iTunes“ parduotuvėje, tuo pačiu paaiškina ir faktą, kodėl aplikacija neatpažįsta lietuviškos muzikos. Tai ir būtų bene vienintelis šios programos trūkumas. Tikiu, kad kada nors ateityje ši problema bus išspręsta. Programos veikimas tikrai nepriekaištingas: perklausius daugybę dainų, nė ties viena, išskyrus lietuviškas, neteko užtrukti. Beje, programoje integruota ir youtube paieška, todėl jei nepirksite surastos dainos, bent jau galėsite peržiūrėti muzikinį klipą ar tiesiog su daina susijusį youtube įrašą. Galiu drąsiai teigti, jog tai puiki ir itin kokybiškai veikianti aplikacija. Jei su muzika Jums pakeliui – tuomet pakeliui ir su „SoundHound“.

Leave a Reply