„Stupidness 2“ – proga pademonstruoti savo sumanumą

 

Konkurencija tarp žmonių prasideda labai ankstyvame amžiuje. Iš pradžių varžomės dėl to, kas geresnį žaislą turi, vėliau – kieno tėtis stipresnis, bebaigiant mokyklą – kuris daugiau išmoko per tuos ilgus metus. Intelekto koeficientas (IQ) – vienas iš rodiklių, galinčių pamatuoti mūsų gudrumą. Pasaulyje sukurta gausybė IQ testų, dauguma kurių nėra labai objektyvūs ir informatyvūs. Kad ir kaip ten bebūtų, tam tikras mūsų proto galimybes jie parodo.

„Stupidness 2“ – puiki aplikacija norintiems pasitikrinti savo gudrumą ir išmonę. Programa pateikia įvairaus sunkumo užduotėles, pagal kurių atlikimo greitį ir kokybę skaičiuojamas sumanumo lygis. Kūrėjai tikrai puikiai išnaudojo visas „iPhone“ ar „iPod touch“ valdymo galimybes. Jums teks telefoną kraipyti, stumdyti ekrano objektus pirštu ar vienu metu spustelti keliais pirštais.

Žinoma, žaidimas – vienkartinis, antras kartas nebepateiks jokių staigmenų. Vienintelis daugkartinio panaudojimo būdas – tai siūlymas žaisti draugams su potekste „Nežinai, kaip padaryti? O aš žinau!“ Žaidimas nuoseklus, užduotys neretai susijusios viena su kita. Rimtesnių problemų gali kilti sunkiai susigaudantiems anglų kalboje – žaidime būsite išbandytas, kiek atidus esate žodžių reikšmėms.

Aplikacijoje panaudoti tiek optinės apgaulės, tiek logikos ir pastabumo elementai, todėl užduotys įvairios ir išties įdomios. Jei niekaip nesiseka jų atlikti, galite pasinaudoti užuominomis, kurios, žinoma, mažins Jūsų surenkamų taškų skaičių. Pati programa – tai puikus pavyzdys, kaip kūrybingai galima išnaudoti visas sumaniųjų įrenginių valdymo subtilybes. Jei žaidimas patiks, galėsite atsisiųsti mokamą jo versiją su papildomis užduotimis.

 

Leave a Reply