„Super Ball Escape HD“ – labirintas su iššūkiu

 

Teko bandyti nemažai labirinto tipo žaidimų. Lig šiol visi jie buvo panašūs: lenta, apribota įvairiomis sienelėmis, prigręžiota skylių, į kurias neįmetant kamuoliuko reikia nuvaryti jį iki tikslo. Skyrėsi tik aplinka – žaidimo esmė visur buvo ta pati. Kažko panašaus tikėjausi ir iš „Super Ball Escape HD“. Tačiau likau maloniai nustebintas: šiame žaidime labirinto sąvoka visai kitokia.

Pradėkime nuo silpnųjų pusių: kuo jau kuo, bet grafikos kokybe šis žaidimas pasigirti tikrai negali. Nors aplinka nupaišyta gana neblogai, jai akivaizdžiai trūksta detalumo. Natūraliai norisi matyti švaresnį vaizdą. Be to, kamuoliuko judėjimas kartais nustebina, kartais – suerzina, laikas nuo laiko į judesį sureaguodamas šiek tiek pavėluotai arba pakrypdamas ne ten, kur reikia. Nors viskas lyg ir gerai, tačiau jauti, kad kažin kas su juo yra ne taip.

Taigi kuo stebina šis žaidimas? Kūrėjai tikrai pasistengė, sukurdami nemažai įvairaus tipo kliūčių. Visas veiksmas vyksta 3D aplinkoje. Žaidimo takas tarsi pakabintas kosmose – daugelyje vietų galima nukristi nuo lentos. Nors tai svarbi žaidimo idėjos dalis, tačiau labai gaila netekti kamuoliuko, kai iki tikslo lieka visai nedaug. Žaidžiant išties pritrūksta tam tikrų atskaitos taškų, kad praradus gyvybę netektų visko pradėti iš naujo.

Kiekviename lygyje atsiranda vis daugiau naujų kliūčių. Gerai, kad viso žaidimo metu lydi pagalbos – klaustukai, po kuriais slypi patarimai. Nors šie kartais būna ne visiškai aiškūs, tačiau šiek tiek pažaidęs, pradedi suprasti žaidimo principus ir be vargo judi toliau. Kuo šis žaidimas puikus? Tuo, kad jis iš tiesų yra kitoks – turintis unikalų savo veidą.

Leave a Reply