„Terra“ – „iPad“ skirta interneto naršyklė

 

Ne paslaptis, kad dažnai standartinė programinė įranga būna ne pati geriausia. Žinoma, jos populiarumą lemia tai, jog norint naudotis nieko nereikia keisti, instaliuoti. Sunku vienam programinės įrangos gamintojui pateikti puikų visą paketą: tam reikia be galo daug resursų. Būtent dėl to neretai atsitinka taip, kad koks nors kitas mažas ar didelis programinės įrangos kūrėjas sugeba pateikti geresnį priedą už originalų produktą. Šį kartą aš kalbu apie interneto naršyklę, skirtą „iPad“.

Gaila, kad „iPad“ kol kas neprieinama „Opera“ naršyklė – „iPhone“ ir „iPod Touch“ ji padarė tikrą revoliuciją. „iPad“ standartiškai turi „Safari“ naršyklę, kuri iš tiesų yra gana patogi, tačiau dėl tam tikrų subtilybių ne visuomet veikia mums parankiai. Vietoj paprastų skirtukų joje pateikiami 9 atskiri langeliai, kurių neretai pritrūksta. „Terra“ naršyklė padaryta taip, kaip mums įprasta – viršuje pateikiami skirtukai, kurių limitas neribojamas.

„Safari“ taip pat džiugina veikimo greičiu. Puslapiai kraunami greitai, o atvaizduojami puikiai. Lyginant „Safari“ su „Terra“, skirtumo šiuo atžvilgiu nėra: pastarosios veikimo greitis beveik toks pat arba bent jau labai artimas originaliai, „iPad“ skirtai naršyklei. Be to, ši aplikacija turi dar vieną puikią savybę, patiksiančią tiems, kurie neturi nuolatinio interneto ryšio: puslapį galėsite tiesiog išsaugoti, o vėliau paskaityti ten, kur nėra prisijungimo prie interneto.

Gaila, kad „Google“ nemato prasmės išleisti „Chrome“ naršyklę, skirtą „iPad“ ar „iPhone“. Stacionarių kompiuterių pasaulyje dėl savo veikimo greičio ji sukėlė tikrą perversmą. Visgi „Terra“ – puiki alternatyva, kurią rekomenduoju įsidiegti visiems, besinaudojantiems „iPad“. Programa – nemokama, taigi jos išbandymas nuostolių Jums neatneš. Neabejoju, kad ne vienam ji taps mėgstamiausia interneto naršykle.

 

Leave a Reply