„The Settlers“ – klasikinis strateginis žaidimas, skirtas „iPad“

 

Tiems, kas yra žaidę „Age of Empires“ ar tuos pačius „Settlers“ stacionariame kompiuteryje, šios aplikacijos pasirodymas turėjo sukelti didelį džiaugsmą. Žinoma, nebent žaidimas nepaliko įspūdžio… Bet tikriems strateginių žaidimų fanams šis žaidimas – tiesiog lobis.

Kaip ir pridera klasikiniam žaidimui, „iPad“ skirta versija padaryta taip pat puikiai kaip ir kompiuterinis jo variantas. Grafika – kokybiška, veikimas – sklandus. Visą kaimelį valdydami keliais rankos pirštais, pasijusite taip, lyg būtumėt Dievai. Navigacija – nesudėtinga ir lengvai suprantama net ir nepatyrusiam „iPad“ naudotojui.

Įdomu tai, kad negalėsite pulti ir žaisti šio žaidimo visu pajėgumu. Žaisti mokomasi iš lėto, sužinant vis daugiau naujų dalykų. Vykdydami misijas, sužinosite, kaip suburti kariuomenę, kaip užtikrinti kaimeliui maisto atsargas ar kaip pasigaminti ginklus. Žingsnis po žingsnio būsite vedami vis sudėtingesniais lygiais, kol tapsite tikru valdovu.

Žaidime galėsite žaisti už kelias skirtingas rases – Romėnus, Vikingus ar Majus. Dėl pasirinktos rasės žaidimas iš esmės nesikeičia: šiek tiek skiriasi pati žaidimo erdvė, pastatai, bet tikslas – nugalėti priešininkus – yra tas pats. Kaip „iPad“ skirtas žaidimas, „The Settlers“ stebina pasirinkimų gausa: čia gausu pastatų, skirtingų vaidmenų žaidėjų, todėl iš pirmo žvilgsnio paprastas žaidimas gali tapti tikru iššūkiu. Taigi galąskite ginklus ir pirmyn į kovą!

 

Leave a Reply