„Warbird Lite“ – skrydis su kovos elementais

 

Neabejoju, kad lėktuvo pilotavimas daugumai yra be galo traukiantis, įdomus procesas, kurį taip ir norisi išbandyti. Visų pirma mus vilioja neįprasto judėjimo erdvėje galimybė: juk judėti reikia ne tik į kairę ir į dešinę, bet taip pat ir aukštyn bei žemyn. Žinoma, tai reikalauja nemenkų įgūdžių bei puikios orientacijos erdvėje, tačiau įvaldžius šį procesą, malonumas garantuotas. Ką jau kalbėti apie pilotuojant orlaivį patiriamas organizmo perkrovas ir gaunamą adrenalino kiekį… Ko gero, šie jausmai įstringa ilgam.

„Warbird Lite“ yra karo laikų skraidymo žaidimas. Nemokamoj versijoj prieinama tik viena misija, bet programai išbandyti to visiškai pakanka. Tikslas – užfiksuoti priešų lėktuvus ir stengtis juos numušti padangėje. Valdymas vyksta judinant „iPad“ erdvėje taip, tarsi jis būtų tikra vairalazdė. Būtų tikrai smagu, jei ne keletas smulkmenų.

Visų pirma grafika – šioje vietoje buvo šiek tiek pataupyta. Žaidimo aplinka, atvirai tariant, nepasižymi nei estetika, nei įdomiu, kontrastingu reljefu. Iš kitos pusės, per didelio detalumo tokiam žaidimui taip pat nereikia. Žemė apačioje pakankamai greitai juda, danguje debesys taip pat vargiai reikalingi. Yra keletas kalnų, tačiau atrodo tarsi skraidytum virš apytuščio stadiono, iš kurio ribų niekaip negali ištrūkti. Bet kuriuo atveju, pajėgumų geresniam vaizdo pateikimui „iPad“ tikrai turi, tad kodėl jų neišnaudojus?

Be abejo, stiprioji šio žaidimo pusė yra valdymas. Prieš pradėdami vykdyti misijas, galėsite pasitreniruoti – nuskristi tam tikrą kelią ir stengtis praskristi pro tam tikrus skritulius. Manevravimas pakankamai intuityvus, todėl greitai suprasite, į kurią pusę reikia kreipti įrenginį tam, kad pakeistumėte kryptį. Visgi didesnių valdymo galimybių taip pat galima pasigesti, kad ir to paties greičio keitimo. Be to, yra keletas netobulumų – priešai šaudo, o apskridus visą horizontą, jų tiesiog nesimato. Žemė atrodo pernelyg toli ir priartėti prie jos tiesiog neįmanoma. Todėl erdvės pajautimas šiek tiek ribotas – žaidimo aplinkoje jautiesi tarsi taškelis, kuris tegali keisti žiūrėjimo kampą.

 

Leave a Reply