„Worms HD“ – kirminukai vėl kyla į mūšį!

 

Ar esate senais gerais laikais žaidę žaidimą „Worms“? Tai maži kirminukai, kurie, naudodamiesi granatomis, pistoletais ar minosvaidžiais, stengiasi sunaikinti vienas kitą. Grafika pieštinė ir, būdama labai elementari, visuomet atrodė labai puikiai. Po pirmosios versijos sėkmės buvo keletas nesėkmingų bandymų sugrįžti, bet iš esmės – pirmoji šio žaidimo versija buvo išties pati geriausia. O štai kompiuterinė 3D versija buvo tikras nusivylimas.

Džiugu tai, kad beveik be jokių pokyčių šis žaidimas atsirado ir „Apple“ parduotuvėje. Nors aplikacija mokama, tačiau už dolerį ją tikrai pirks senųjų „Worms“ mėgėjai. Grafika primena pirmąją žaidimo versiją, tiesa, šiek tiek pasikeitęs fonas – jame dabar sukasi įvairūs 3D vaizdai, kuriuos neretai tikrai norisi pašalinti. Garsai, būdami tokie patys kaip ir kompiuterinėje versijoje, tuoj pat nukelia į senus gerus laikus.

Valdymas – štai čia ir prasideda esminiai pokyčiai. Prisipažinsiu, nors esu bandęs nemažai žaidimų, tačiau be instrukcijų sunkiai sugebėjau susitvarkyti su judėjimo ir vaizdo keitimo subtilybėmis. Tačiau peržiūrėję instrukcijas per kelias minutes jau puikiai valdysite šį žaidimą. Nors „iPad“ skirtoje versijoje kai kuriuos veiksmus galėsite atlikti greičiau, bet valdymas pele man pasirodė patogesnis.

Smagu tai, kad šį žaidimą galėsite žaisti net keliais režimais. Tikriausiai pradžioje žaisite vienas – šiuo atveju gerai tai, kad galite rinktis skirtingus patirties lygius. Todėl labiau patyrusiems neteks kankintis žemiausiame lygyje. Kitas žaidimo būdas – žaisti keliese ant to paties „iPad“ įrenginio. Tokia funkcija pravers nuobodžioje kelionėje, kurioje tenka tuščiai leisti tam tikrą laiką. Jums pasiseks kur kas labiau, jei Jūsų draugas taip pat turės „iPad“ – tuomet galėsite žaisti tiesiog per Bluetooth jungtį. Ši aplikacija – puikus pavyzdys, kaip seną žaidimą galima prikelti naujam gyvenimui. Jei tam nereikia esminių grafikos pokyčių, tuomet tereikia pritaikyti valdymą ir štai – turime puikų prisiminimą, kurio pasisekimas garantuotas.

 

Leave a Reply