„Yoga for iPad“ – tiesiog negraži aplikacija jogos mokymuisi

 

Joga – vienas iš įspūdingesnių mankštos būdų. Apgaubta daugybe mitų, ir dėl to savotiškai žavi. Atlikinėjant jogą, rodos, nuovargio prasme tikrai nepersistengiama, nors kai kurie tempimo pratimai atrodo išties neįtikėtinai. Norint tuo užsiiminėti, ko gero, nereikėtų vengti profesionalo pagalbos – kitaip gali sau pakenkti. Netinkamai patempus raumenis, problemų virtinė gali užklupti nepasikuklinus.

Šiandien tokiu treneriu gali tapti ir Jūsų „iPad“ įrenginys. Jums tereikia aplikacijos „Yoga for iPad“, ir viskas eisis, kaip sviestu patepta. Bent jau taip aš maniau iš pradžių. Visgi aplikacija pasirodė mažų mažiausiai negraži. Vystant estetinę dalį, buvo galima tikrai labiau pasistengti, o dabar, regis, kūrėjai turėjo krūvą nuotraukų, kurias bet kaip sudėję vylėsi sukurti paklausų produktą. Beje, ir pačios nuotraukos atrodo itin nekokybiškos, tarsi būtų atšviestos ar iškirptos iš laikraščio.

Tokio tipo aplikaciją reikėtų pateikti kur kas patraukliau. Įtaką programos vartojamumui daro netgi tokios smulkmenos, kaip paveikslėliuose pavaizduotas žmogus: neabejoju, jog čia modelio paieškoms laiko skirta nebuvo. Pačią jogos techniką man, kaip nepraktikuojančiam, vertinti būtų sunku, todėl tai palieku profesionalams. Kad ir koks būtų pateikimas, esmines pozas matyti tikrai galima, todėl jei jos vertos dėmesio, tuomet pagrindinę savo funkciją programa išties atlieka.

„Yoga for iPad“ rasite daugybę paveikslėlių, demonstruojančių atskirus jogos pratimus. Pozų galite ieškoti ir pagal tam tikrus pavadinimus. Todėl jei norėsite šiek tiek pastovėti „katės“ pozoje, ilgai naršyti programos archyvuose neteks. Beje, programa taip pat pateikia visą seriją filmukų, pristatančių visą mankštos eigą. Taigi aplikacijos turinys gal ir neblogas, bet estetikos prasme jis vertas nedaug.

Leave a Reply