„Epic Truck“ – kitoks ralis

 

Noras lenktyniauti yra viena iš keistų žmonijos, ir ypač – vyriškosios jos dalies, aistrų. Iš kur atsiranda tas nenumaldomas noras judėti greitai, geriausia – būryje priešininkų, iki paskutinės akimirkos tikintis juos nugalėti? O kas, jei priešininkų nėra? Tuomet prasideda ekstremalus žaidimas – jei nėra su kuo pasivaržyti, lenktyniavimo faktoriumi tampa paties gyvybė. Tiems, kas neturi galimybių važinėtis ralio trasomis, kompiuteriniai žaidimai yra nors ir maža, bet smagi išeitis, norint patirti šiek tiek jaudulio ir pajusti kraujyje adrenaliną.
Kaip ir automobilių, taip ir lenktyniavimo stilių yra begalė. Vieni tiesiog greitai važinėja ratais, kiti laksto žvyrkeliais, treti varžosi dėl greičio rekordo dykumose. Tačiau „Epic Truck“ aplikacija visai kitokia. Tikslas – įveikti akmenimis nusėtą kalnuotą trasą. Trasos skirtingos, vienos sausos, kitos padengtos sniegu, dėl ko važiuoti pasidaro šiek tiek sudėtingiau. Per tam tikrą laiką sėkmingai, nesudaužęs mašinos turėsite įveikti tam tikrą atstumą.
Vairuoti šiame žaidime praktiškai nereikia. Vaizdas pateikiamas iš šono. Viskas, ką reikia daryti, tai valdyti automobilio pakrypimą. Nuo „iPad“ ar „iPhone“ kraipymo priklauso, ar priekis kyla į dangų, ar krenta nosimi žemyn. Automobilis, kuris šiuo atveju labiau primena radijo bangomis valdomą mašinėlę, yra gana nepatvarus. Keletas prastų šuolių – ir prarasite vieną ar net kelis ratus. Tokiu atveju lenktynės baigtos, teks pradėti iš naujo.
Nors iš pirmo žvilgsnio žaidimas niekuo nežavi, tačiau išbandyti tokias neįprastas lenktynes tikrai pravartu. Grafika gana nebloga, nors detalės šiek tiek netikslios. Aplinkos vaizdas taip pat džiugina akį. Snieguotoje trasoje netgi galima sutikti briedį. Bet iš esmės žaidimas nevertas pinigų – vakarą ar du galima pažaisti už dyką, ir susidomėjimas savaime išblės…

 

 

Leave a Reply