„HowStuffWorks“ – žinių šaltinis

 

Atsiradus internetui, pasaulis tapo kur kas atviresnis. Keliais mygtukų paspaudimais galite sužinoti neįtikėtinų dalykų. Tokiu būdu žingeidūs žmonės gali patenkinti nenumaldomą poreikį naujai informacijai. Be abejo, šią galimybę galima išnaudoti tiek geriems, tiek blogiems tikslams – virtuali erdvė apkrauta gausybe neigiamos, nemažai žalos galinčios sukelti informacijos. Bet tai – jau kita tema.

Ar teko kada ieškoti informacijos apie tai, kaip kas nors veikia? Tam nuo seno egzistuoja puslapis „howstuffworks.com“. Per savo ilgus gyvavimo metus, jis keitėsi ir transformavosi. Atėjo laikas šiam produktui persikelti ir į mūsų sumaniuosiuos įrenginiuos, sakykime, „iPad“. Aplikacija pateikiama gana patraukliai, tačiau joje galima ir pasiklysti. Panašu, kad „howstuffworks.com“ labai išplėtė savo paslaugų paketą ir dabar pateikia informaciją ne tik apie tai, kaip veikia įvairūs daiktai.

Nustebau, jog čia galima rasti ir klausimynų. Vienas tokių – jau išbandytų – apie „Chrome“ naršyklę. Klausimai kokybiški, procesas vyksta gana sklandžiai. Tik bandymo pabaigoje nežinia dėl ko visa programa „pakibo“ ir teko ją paleisti iš naujo. Dar vienas įdomus skyrelis – tai analitinių laidų, transliuojančių kelių pašnekovų diskusijas tam tikra tema, garso įrašai. Jautiesi tarsi pasileidęs radijo programą. Įrašai pateikiami įdomiai ir yra itin kokybiški. Gerai tai, jog šie įrašai groja net ir uždarius aplikaciją – juos galima valdyti standartiniais „iPad“ muzikos valdymo mygtukais.

Žinoma, aplikacijoje vis dar rasite straipsnių apie tai, kaip veikia daiktai. Taip pat čia pateikiama nemažai video medžiagos. Visam šiam savišvietos procesui tiesiog būtinas interneto ryšys, nes visa informacija saugoma ne lokaliai. Taigi paleidę garso ar vaizdo įrašą, nesitikėkite jo išgirsti tą pačią sekundę. Nors aplikacijoje gausu informacijos, tačiau man ji pasirodė šiek tiek perkrauta. Panašu, kad tokio informacijos kiekio ji kartais neatlaiko ir tiesiog „pakimba“…

Leave a Reply