„TuneIn Radio“ – viso pasaulio radijo stotys Jūsų kišenėje

 

Garso transliacija radijo bangomis – tikrai nuostabus išradimas. Nors pirmajai radijo transliacijai neilgai trukus bus jau 100 metų, tačiau ir šiandien kiekvienoje šalyje galima rasti nemažai radijo stočių, vis dar intensyviai transliuojančių įvairiausias programas ir darančių iš to nemažą verslą. Televizijos atsiradimas šiam išradimui kėlė kone didžiausią grėsmę. Tačiau muzikos ar žinių klausymas be vaizdo vis dar toks pat populiarus, kaip ir prieš kelis dešimtmečius. Stiprioji radijo transliacijų pusė – tai gana aukšta garso kokybė. Be to, laidų ar programų rengėjai parenka visą turinį, preciziškai suplanuoja tai, ko Jūs klausysitės visą dieną, taigi Jums nebereikia nuolatos sekti muzikos naujienų ir ieškoti, kur įsigyti naujų CD.

Dar vienas grėsmingas radijo konkurentas – internetas, radijo atstovus pradėjęs gąsdinti tuomet, kai jo pralaidumo ėmė užtekti aukštos kokybės garso signalo perdavimui. Tačiau čia buvo rasta puiki išeitis: programos, kurios buvo transliuojamos tik radijo bangomis, persikėlė ir į internetą. Didžiausias to privalumas tas, kad dabar turite galimybę klausytis bet kokios šalies radijo stoties, jei tik ji transliuojama internetu. „TuneIn Radio“ yra viena iš daugelio tokio pobūdžio aplikacijų, skirtų sumaniesiems įrenginiams.

Visų pirma, aplikacija stebina radijo stočių pasirinkimo gausa – iš tokios pasiūlos tikrai nelengva išsirinkti. Žinoma, jei Jus domina muzika, tikriausiai pradėsite rinktis nuo muzikinio stiliaus. Išskirstymas išties neblogas: galite rasti nuo vaikams skirtų melodijų iki roko muzikos ar kantri stiliaus. Patikusią radijo stotį galite išsisaugoti mėgstamiausiųjų sąraše, ir kitą kartą ją rasite kur kas lengviau. Šaunu tai, kad šioje programoje galėsite klausytis visos gausybės lietuviškų radijo stočių. Tai labiausiai aktualu besisvečiuojantiems ar gyvenantiems užsienyje: norint neatitrūkti nuo naujienų iš Lietuvos, tereikės turėti interneto ryšį.

Kaip ir minėjau, šioje aplikacijoje galite klausytis viso pasaulio muzikos. Smagiausia tai, jog radijo stotis galite rinktis tiesiog iš žemėlapio. Jis integruotas į pačią programą, todėl jei Jums įdomu, kas šiuo metu populiaru Graikijoje, susiraskite tos šalies radijo stotį ir mėgaukitės graikų mėgstamais ritmais. Nors kartais kyla prisijungimo problemų, tačiau garso kokybė gana gera. Be to, ši programa gali veikti foniniu režimu – tarsi „iPod“ muzikos grotuvas. Tikrai puiki nemokama aplikacija. Už papildomą mokestį galite įsigyti pilną jos versiją, tačiau ir nemokamas variantas turi bene viską, ko reikia radijo transliacijų klausymui.

Leave a Reply