„BudgetBook“ – paprastas būdas kontroliuoti savo išlaidas

 

Ar žinote, kiek išleidžiate pinigų? O kiek uždirbate? Daugelis žmonių daug lengviau atsakytų į pastarąjį klausimą, nes daugeliu atveju tai yra konkreti suma per mėnesį. Visgi išlaidoms įvertinti taip pat yra paprastas atsakymas – išleidžiu tiek, kiek uždirbu. Taip jau yra, kad kiek žmonės beuždirbtų, jiems vis tiek negana – padidėjus pajamoms, atitinkamai padidėja ir išlaidos. Ar nekeista?

Visi nori, kad pasibaigus mėnesiui liktų bent šiek tiek pinigų juodai dienai ar konkrečiu tikslu kaupiamoms santaupoms, bet kaip tai padaryti? Visų pirma turime žinoti, kiek išleidžiame. Lengviausia tai padaryti vedant duomenis apie tai, kur pinigai iš mūsų piniginės iškeliauja. Tam sukurta nemažai programinės įrangos, tačiau naudoti kompiuteriui skirtą programą šiek tiek nepatogu: norisi patogesnio, bet kur ir bet kada prieinamo įrenginio. Jei toks įrenginys yra „iPad“, tuomet „BudgetBook“ Jums tikrai turėtų patikti.

Teko bandyti ne vieną biudžeto vedimo programą, bet visos jos man pasirodė pernelyg komplikuotos paprastiems vartotojams. Jei turi praleisti kelias valandas tam, kad sudėliotum viską į savas vietas, tai tikrai nėra gerai. „BudgetBook“ sužavėjo savo paprastumu. Joje galima susikurti vieną ar kelis biudžetus. Nusistatykite, kiek pastovių pajamų bei išlaidų turite kas mėnesį, ir galite pradėti naudotis. Jei tiksliai vesite savo išlaidas, kiekvieną dieną matysite, kiek procentų pinigų jau išleidote. Ataskaitos taip pat tik kelios ir labai paprastos. Klausimas – ar tikrai reikia sudėtingesnių ir daugiau?

Iš esmės „BudgetBook“ yra aplikacija, tenkinanti minimalius biudžeto vedimo poreikius. Tikiu, kad su laiku galite iš jos išaugti ir norėsis kažko rimčiau. Bet pačiai pradžiai, norint, kad susiformuotų išlaidų fiksavimo įpročiai, jos visiškai pakanka. Taigi ar prisimenate, kiek praėjusį mėnesį išleidote automobilio priežiūrai? Galbūt tai – didžioji dalis Jūsų išlaidų? Ar ne laikas pasinaudoti viešuoju transportu? Neturint konkrečių skaičių, tai įvertinti – gana sudėtinga.

Leave a Reply