„City Vehicles“ – ar gerai pažįstate sunkiasvorį transportą?

 

Turite vaikų? Jei ne, tuomet vargu, ar verta šią apžvalgą skaityti toliau. Auginate berniuką? Jei ne, tuomet Jūsų teisė rinktis, nes, mano galva, ši aplikacija – išskirtinai berniukiška. Būtent juos ypač žavi technologijos, o dar labiau – įvairios mašinos, sudėtingi mechanizmai. Ir jei Jūsų vaikas neabejingas didelėms mašinoms, ši aplikacija skirta būtent jam.

„City Vehicles“ – kaimynų lenkų produktas. Nors, prisipažinsiu, iš pradžių tikėjausi kur kas daugiau, ir vos ėmus naudotis programa teko mažumėlę nusivilti, tačiau galiausiai šiuo produktu likau visiškai patenkintas. Žinoma, klausimas, ar aplikacija verta prašomų prinigų, bet veikia ji iš tiesų puikiai: veiksmai intuityvūs ir greitai suprantami – nesunkiai įkandami net ką tik kalbėti tepradėjusiems vaikams.

Programos principas gana paprastas. Tai tarsi įvadinis kursas į įvairių didelių mašinų pasaulį. Suteikiama galimybė šiek tiek susipažinti su šių mašinų veikimo principais. Pavyzdžiui, vaikui parodoma, kad gaisrinės ar greitosios pagalbos transportas turi švyturėlius, kurie gali žypčioti, bei garsinę sireną; visi automobiliai turi lempas ar valytuvus, kurie vos vienu piršto prisilietimu gali būti įjungti ar išjungti. Susipažinimas su įvairiomis mašinomis vyksta braukant ekraną pirštu: pasirenkate automobilį ir jis atvažiuoja.

Ir tai – viskas: suki vieną automobilį po kito ir aiškiniesi, ką jis daro. Suaugusiųjų tai galbūt ir nesudomins, bet vaikams patiks, kad jie gali patys kontroliuoti mašinų darbą. Žinoma, gamintojai galėjo labiau pasistengti ir įdėti papildomo video medžiagos, bet bent jau tai, kas realizuota, padaryti šauniai ir kokybiškai. Paveiksliukai – dailūs, garsai – švarūs. Vaikams tai – svarbiausia.

Leave a Reply