„Death Rally“ – lenktynės su pasišaudymais

 

Įprastos automobilių lenktynės visiems jau gana seniai pabodo. Prisiminkime klasikinius pirmuosius „NFS“ –greitis, įdomi trasa ir vienas kitas varžovas, rodos, buvo visa, ko reikia. Visgi tokia žaidimo galimybių aprėptis greitokai išsisėmė, tad netrukus buvo imtasi įvairių priedų – Jus galėjo persekioti policininkai, statę užtvaras ar naudodavę kitus trikdžius. O kokių prieskonių lenktynėms gali pasiūlyti šiandienos žaidimų kūrėjai?

„Death Rally“ lenktynių papildinys yra šaudymo į varžovus galimybė. Pats žaidimas šiek tiek primena lenktyniavimą radijo bangomis valdomomis mašinėlėmis: viską matote iš viršaus, o pačios mašinėlės toli gražu neprimena tikrų automobilių. Lenktynės vyksta mažytėse trasose – važiuojate kelis ratus, kol išaiškinamas laimėtojas.

Valdymas vyksta manipuliuojant tam tikra svirtele. Automobiliukas važiuoja ta kryptimi, į kurią ji nukreipiama, todėl jei tikitės akseleratoriaus ir stabdžio – pamirškite. Tikėjausi bent jau galimybės valdyti automobilį kraipant „iPad“, tačiau nustatymuose šios funkcijos rasti nepavyko. Smagiausias žaidimo elementas – kitoj valdymo svirtelės pusėj rasite šaudymo mygtuką. Tad jei atsiliekate nuo priešininkų, galėsite į juos tiesiog šaudyti, o pasibaigus jų gyvybėms, eliminuoti juos iš žaidimo.

Žaidimo grafika išties puiki. Pačios mašinos nėra labai detalios, bet jų dydis tai pateisina. Svarbiausias akcentas čia – aplinka. Trasos nupaišytos itin kokybiškai, o įspūdingiausiai atrodo sprogimai. Liepsnos tarytum iškirptos iš realybės – tikrai puikiai nupaišyta! Taip pat trasoje galite rasti sprogmenų, į kuriuos pataikę pamatysite kiek kitokį – ypatingą – sprogimą. Kelyje mėtosi ir kiti geri daikčiukai – vaistinėlės, pinigai ar greitintuvai. Baigiant telieka pasakyti, jog žaidimas nors ir neblogos kokybės, tačiau apskritai nėra labai jau įspūdingas – vargu, ar po išbandymo dar kada kils noras jį pažaisti.

Leave a Reply