„Discovr Apps“ – ieškokite aplikacijų kitaip

 

Ar prisimenate aplikaciją „Discovr Music“, skirtą muzikos paieškai pagal tam tikras sąsajas? Ta pati kompanija programų paieškai siūlo dar vieną aplikaciją. Dažnai atsitinka taip, kad viduje tiesiog kirbant norui išbandyti kažką naujo, tampa itin komplikuota surasti kažką įdomaus net ir tuo atveju, jei žinai tematiką. Iš kitos pusės, „App Store“ šiuo klausimu tikrai patogus: įdomybių čia galima ieškoti tiek pagal temas, tiek pagal populiarumą. Todėl ar „Discovr Apps“ tikrai gali atnešti naudos?

Tačiau visų pirma – kaip programa veikia? Pradžioje įvedus aplikacijos, pagal kurią norite vykdyti paiešką, pavadinimą, „Discovr Apps“ imasi ieškoti šios programos analogų – savo tematika panašių produktų. Visgi kas tuomet, jei nežinote patinkančios aplikacijos pavadinimo? „Discovr Apps“ neva turi būdą nuskaityti Jūsų įrenginyje esančias aplikacijas, tačiau problema tame, kad dėl neaiškių priežasčių jos nuskaitomos ne visos, ir galų gale atvaizduojamos tik kelios iš Jūsų turimų.

Programa iš karto rekomenduoja tam tikras aplikacijas, kurios gali būti įdomios. Spustelkite ant vienos iš jų, ir tarytum voratinklis išsiskleis naujas programų sąrašas. Spustelkite du kartus ant sudominusios, ir Jums bus atvertas langas su platesne informacija. Ši – gana išsami ir pateikiama ne standartiniu „Apple“ formatu.

Viskas lyg ir puiku, tačiau aiškiai jaučiamas rūšiavimo galimybės stygius. O kas, jei aš noriu matyti tik nemokamas aplikacijas? Dabar kainą galima sužinoti tik atsidarius platesnį aplikacijos aprašymą. Tai išties ne itin patogu. Ir dar: aplikacijų pateikimas tik ikonomis – nepakankamas, viską apsunkinantis. Tai puikiai veikia ieškant muzikos atlikėjo; visgi įvairaus pobūdžio aplikacijų paieškai ši programa man kelia perdaug kliūčių ir apribojimų. Todėl mano „iPad“ jos neliks.

Leave a Reply