„Stanza“ – ar esate pasirengę kaupti elektroninių knygų biblioteką?

 

Spaudoje nuolat skelbiama informacija apie elektroninių knygų pardavimų augimą pasaulyje. Ypač tuo giriasi „Amazon“. Lietuvoje šia tema paprastai skundžiamasi – bent jau skaitykle.lt negali pasigirti didelio masto elektroninių knygų pardavimais. Matyt, lietuviai dar nėra pasirengę pereiti prie elektroninės literatūros. Čia meškos paslaugą neabejotinai daro ir sunkmetis – už geros elektroninės skaityklės kainą išeina tikrai nemažai spausdintų knygų. Be to, lietuviškų knygų leidėjai vis dar labai atsargiai žiūri į knygų platinimą elektroninėje erdvėje, kur keroja piratavimas ir informacijos dalybos.

Aišku, galima ginčytis dėl patogumo skaityti knygą „iPad“ ar „iPhone“ įrenginyje, tačiau, nepaisant komforto lygio, ši skaitymo galimybė tikrai neretai praverčia. Jums nebereikia apsunkinti savo krepšių spausdintais leidiniais – turėdami vieną ir tą patį sumanųjį įrenginį, galite skaityti bet kur, bet kada ir bet kokią knygą. Žinoma, tokiu būdu akys pavargsta šiek tiek labiau, bet jei neryjate romanų vieno po kito, šis skaitymo metodas išties gali teikti džiaugsmo. Prieš miegą ar tiesiog važiuojant viešuoju transportu atsiverskite vieną kitą knygos puslapį ir praleiskite laiką naudingai.

„Stanza“ yra viena iš daugelio aplikacijų, skirtų knygų skaitymui „Apple“ įrenginiuose. Kadangi pagal populiarumą ji yra gana aukštai, verta panagrinėti ją šiek tiek plačiau. Visų pirma, stebina tikrai didelis papildomų parametrų pasirinkimas. Galėsite keisti ne tik popieriaus spalvą ar tekstūrą, bet ir šrifto dydį bei tipą. Jei tekstas per mažas, galėsite jį tiesiog pasididinti. Puikiai išvystyta pasirinkimų gausa gali net paklaidinti.

Esminis tokių skaityklių privalumas yra tas, kad čia galite įsigyti ar tiesiog nemokamai atsisiųsti norimas knygas. „Stanza“ apjungia kelis knygų platintojus ir gali pasiūlyti nemažą pasirinkimą. Žinoma, knygų pasiūlos pateikime galima padirbėti šiek tiek daugiau, bet iš esmės knygos sukataloguotos tvarkingai. Gal tik nežinantiems, ko nori, reikėtų šiek tiek paprastesnių pasirinkimo sąlygų. Nesu užkietėjęs knygų skaitytojas, todėl būtų įdomu sužinoti, kaip elektronines knygas ir joms skirtas aplikacijas vertina tikri jų fanai?

 

Leave a Reply