„Pelytė Smailytė ir gelbėtojai“ – smagi lietuviška pasakų aplikacija

 

Ar prisimenate, kaip vaikystėje tėvai skaitydavo pasakų knygas? Kaip įsiaudrindavo vaizduotė, regis, tikrai regėdavai ir baisiąsias raganas, ir piktuosius vilkus, o kartu su gudriaisiais herojais juos lengvai nugalėdavai. Tobulėjant technikai, didžioji dalis materialaus pasaulio pradeda kraustytis į virtualųjį. Daugelis užsienio leidėjų jau gali pasigirti savo sėkme pardavinėjant elektronines knygas, o štai Lietuva kol kas dar tik žengia pirmuosius žingsnius. Matyt, šiuo klausimu esame konservatoriai – juk taip smagu jausti tarp pirštų čežantį popierių…

Bene didžiausias elektroninių knygų privalumas yra jų interaktyvumas. Visas žavesys slypi tame, kad knygų herojai gali su Jumis bendrauti, Jūs galite liesti jų aplinką, siužetas gali keistis priklausomai nuo Jūsų veiksmų ir t.t. Šioje vietoje tikriausiai didžiausią rinkos dalį gali užvaldyti pasakų knygos. Visai neseniai pasirodė bene pirmoji lietuviška interaktyvi pasakų knyga „Pelytė Smailytė ir gelbėtojai“. Gera pristatomoji kampanija bei konkurencijos nebuvimas sąlygojo greitą šios programos išpopuliarėjimą.

Programa gana brangi – beveik 7 eurai už kone pelę maiše, nes bandomosios programos versijos nėra. Neaišku, kodėl autoriai to nepadarė: maža dalis nemokamos aplikacijos beveik garantuoja didesnį pirkėjų aktyvumą. Vaikams kelis kartus pažiūrėjus trumpą epizodą ir džiaugsmingai į jį sureagavus, tėvai tikrai nesuabejos įsigyjant pilną versiją. Bet kaipgi atrodo pati programa? Šioje aplikacijoje galite rinktis du pasakos skaitymo rėžimus – arba pasaką skaitote patys, arba klausote tikrų pasakininkų. Nors pasaka gana trumpa, tačiau Jūs ir Jūsų vaikas turite galimybę veikti pasakos herojus ir aplinką. Palietus pelytę, ji prabyla, laiveliai kviečia jais plaukioti, o debesys noriai leidžiasi stumdomi. Tai vaikams suteikia išties didelį džiaugsmą.

Šioje elektroninėje knygoje rasite ir mažą žaidimą, skirtą šiek tiek vyresniems vaikams. Jo esmė labai paprasta – reikia įsiminti aplinką ir, papurčius „iPad“ įrenginį, rasti, kas paveikslėlyje pakito. Elementarus, bet neabejotinai rasiantis savo auditoriją žaidimas. Visgi svarbiausia tai, kad aplikacija – lietuviška. Sutikite, vaikams daug smagiau, kai jų herojai kalba jiems suprantama kalba. Ir ką bediktuotų „Disney“ ar „Pixar“ herojų piešimo kokybė, ši, nors ir šiek tiek mažiau kokybiška, tačiau lietuviškai kalbanti pelytė yra didžiulis ir labai svarbus yris į priekį. Taigi šaukite savo vaikus ir pasinerkite į „Pelytės Smailytės ir gelbėtojų“ pasaulį!

 

Leave a Reply