„Photo Boost“ – smagi nuotraukų keitimo programėlė

 

Ar kada nors teko naudotis „Photoshop“ funkcijomis nuotraukoms išdarkyti? Padidinti akis, sumažinti ausis ir pan. Kol nepabosta, tai atrodo labai įdomu ir juokinga. Visi žiūrintys pakeistas nuotraukas kvatojasi susiėmę už pilvų. Jei neteko patirti tokio jausmo, ir jei nesate įgudęs „Photoshop“ vartotojas, kviečiu pabandyti kur kas paprastesnę nuotraukų koregavimo programėlę „Photo Boost“.

Nors „Photo Boost“ atlieka vos kelias nuotraukų keitimo funkcijas, bet tai daro iš tiesų puikiai. Pakeistos nuotraukos, nors ir išdarkytos, tačiau atrodo itin kokybiškai. Taigi ką galite nuveikti su šia aplikacija? Visų pirma galite tampyti įvairias nuotraukų vietas. Taip galėsite padidinti burną ar prailginti ausis. Žinoma, reikia elgtis atsargiai, nes rezultatas kartais būna šiek tiek nevykęs. Kita funkcija – spalvos išryškinimas. Nuotrauka padaroma nespalvota, bet vedžiojant pirštais tam tikroms jos vietoms galėsite atstatyti spalvas. Tiesa, čia norėtųsi šiek tiek savaiminių korekcijų, nes dirbant ties dviejų spalvų susikirtimu, išgauti norimą efektą – tikrai sunku.

Įspūdingai atrodo ir tam tikrų nuotraukos dalių išdidinimas. Ypač plačiai ši funkcija pritaikoma didinant akis. Principas paprastas – spustelkite pirštu ir veskite norima kryptimi: tokiu būdu atitinkama nuotraukos vieta bus plečiama į šonus. Paminėtinas ir išsiliejusio vaizdo efektas. Iš esmės jis – analogiškas spalvos išryškinimui. Visas nuotraukos vaizdas tarytum išsilieja, o norimas vietas galite atstatyti į pirminę būseną vedžiojant pirštu.

Keisti galite ką tik nufotografuotas nuotraukas ar pasirinkus iš jau esančios galerijos. Gerai tai, kad po kiekvieno veiksmo galite grįžti atgal ir atstatyti prieš tai buvusį vaizdą. Pakoreguotą nuotrauką galėsite išsaugoti, išsiųsti elektroniniu paštu ar pasidalinti ja socialiniuose tinkluose, o čia, tikiu, tokia kūryba susilauks didelio populiarumo. Smagi (tačiau ilgainiui atsibostanti) programa mažytei Jūsų pramogai!

Leave a Reply