„To-Fu“ – žaidimas su kramtomąja guma

 

Prisipažinsiu – esu nemažas galvosūkių tipo žaidimų mėgėjas. Tikrai puikus jausmas, kai žingsnis po žingsnio sprendi įvairaus sudėtingumo užduotis. Tokio tipo žaidimuose sudėtingumas auga su kiekvienu lygiu, todėl jie niekuomet neatrodo per paprasti ar be iššūkio. Kadangi galvosūkių – begalės, nenuostabu, jog tarp jų – nemažai ir prastos kokybės produktų.

To visiškai nepasakyčiau apie aplikaciją „To-Fu“. Mane ji užkrėtė nuo pat pirmos žaidimo minutės, ir rankos prie „iPad“ prilipo kelioms valandoms. Žaidimas suskirstytas lygiais, kurių kiekvienas atsirakina tik įveikus prieš tai buvusį. Pagrindinis tikslas – rytietiškais motyvais pasipuošusį guminuką nugabenti iki raudonosios širdies.

Keliavimo principas taip pat paprastas: pirštu įtempi veikėją ir paleidi tikslo link. Dėl savo lipnumo savybės, jis lengvai limpa prie įvairių paviršių, o kai kurie jų yra spygliuoti, t.y. galintys atimti gyvybę. Paviršiai šiame žaidime yra vienas esminių elementų. Sakykime, nuo plieninės sienos guma atšoka, prie medinės prilimpa, o akmeninę tiesiog suskaldo. Žaidimo kūrėjų išmonė – išties pagirtina. Kas kelis lygius įvedamas tam tikras naujas elementas.

Aplinka labai dinamiška; viskas juda – nėra monotonijos. Tai daro žaidimą dar įdomesniu. Lygio įveikimo kokybė matuojama dviem matmenimis. Esminis tikslas – pasiekti lygio pabaigoje esančią širdį, ir tai galite padaryti atlikdami kuo mažiau ėjimų arba rinkdami taškus. Pasiekti maksimalius rezultatus abiejose srityse – gana sudėtinga. „To-Fu“ – puikus žaidimas: daili grafika, kokybiški rytietiškų motyvų garsai. Sunku prie ko nors ir prisikabinti.

Leave a Reply