„Flipboard“ – naujienas skaitykite kitaip

 

Jau senokai internete paplito naujas naršymo būdas, leidžiantis tam tikruose puslapiuose ar programose naudotis kitose svetainėse publikuojama medžiaga. Pavyzdžiui, „RSS“ srautas – naujienas ar jų santraukas galime skaityti net nesilankydami šaltinio puslapyje. Juk sutiksite, jog esmė yra informacijoje, o ne jos pateikimo būde. Toks naujienų pateikimas ypač pravartus tuo, kad kartu su kiekvienu nauju straipsniu negauni krūvos reklamų. Žinoma, pačiam puslapiui tai ne į naudą, todėl daugelis jų duoda tik trumpas ištraukas tam, kad sudomintų ir prisišauktų į puslapį, kur Jums kartu su informacija bus pristatytas ir visas paketas reklamos.

„Flipboard“ – tikrai puiki „iPad“ įrenginiams skirta aplikacija, kurios paskirtis – atvaizduoti laisvai prieinamą informaciją Jums patogiu būdu. Žinoma, šį patogumą nustato pati programa: ji internetinį turinį paverčia tarsi laikraščiu ar knyga – mums labiau įprastu skaitymui naudojamu formatu. Programa siūlo jos pačios sudarytą naujienų srautą, o Jūs renkatės norimą sritį: pavyzdžiui, jei Jums patinka fotografija, vos vienu spustelėjimu galite užsiprenumeruoti fotografijos naujienas.

Visgi kur kas aktualiau yra tai, ką galite įsidėti patys. Praverčia funkcija, leidžianti čia pat susikelti tiek savo „Facebook“, tiek „Twitter“ srautus. Taip du skirtingi puslapiai tampa prieinami vienu patogiu atvaizdavimo būdu. Be to, čia galėsite susidėti ne tik skaitomų puslapių „RSS“ srautus, bet ir įsikelti visas „Google Reader“ prenumeratas. Medžiagos pateikimas – tikrai dailus, atraktyvus. Informacija išskaidoma tarytum straipsniais bei sudėliojama puslapiais. Reikia paminėti ir vieną iš trūkumų – peržiūrėti „RSS“ „Google Reader“ straipsniai nepažymimi kaip perskaityti, todėl atsidarę juos kompiuteryje, ko gero, pradėsite skaityti kaip naujus.

„Flipboard“ integracija su kitomis programomis bei puslapiais – tiesiog stebėtinai gera. Negana to, jog čia galite skaityti „Facebook“ naujienas, čia taip pat galėsite jas vertinti ir komentuoti. Todėl jei Jums toks pateikimo būdas prie širdies, prisijungimą prie www.facebook.com galite pamiršti – visą naujienų srautą rasite šioje programoje. Aplikacija palaiko tiek paveiksliukus, tiek video medžiagą. Todėl puslapyje pateiktą ar draugų įkeltą vaizdo klipą galėsite peržiūrėti čia pat. „Flipboard“ – Jums patiks šis nemokamas naujienų sekimo įrankis.

Leave a Reply